joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 ianuarie, 2014

UPDATE: Procurorii anticorupție au dispus reținerea lui Gruia Stoica pentru 24 de ore și urmează ca acesta să fie prezentat la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Avocatului Cătălin – Doru Boștină i s-a interzis părăsirea țării în următoarele 30 de zile.

Consiliul Baroului Bucureşti a decis, la 27 august, radierea lui Boştină din tabloul avocaţilor, după ce acesta a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals.


Pe 21 octombrie 2013, Consiliul Baroului Bucureşti a hotărât reînscrierea lui în tabloul avocaţilor activi, ca urmare a deciziei instanţei de a suspendare radierea lui Cătălin – Doru Boștină din lista respectivă, explica decanul Baroului, Ion Ilie Iordăchescu.

UPDATE: Gruia Stoica este învinuit de cumpărare de influență într-un dosar în care miza o reprezenta un contract în valoare de peste 100 de milioane de euro cu S.C. Complexul Energetic Oltenia, potrivit unui comunicat al DNA.

Omului de afaceri i s-au prezentat învinuirile miercuri seara, după ce a fost dus cu cătușe la DNA: ”Având în vedere că, fiind citat, Stoica Gruia a refuzat să se prezinte la audieri, a fost pus în executare mandatul de aducere a acestuia, conform prevederilor art. 183 alin. 2 Cod de procedură penală, în interesul bunei derulări a anchetei penale”, explică DNA.

În același dosar, procurorii anticorupție au mai început urmărirea penală și împotriva avocatului Doru – Cătălin Boștină, sub acuzația de trafic de influență.


Gruia Stoica este acuzat că ”i-a oferit avocatului Doru-Cătălin Boștină, pe 22 ianuarie 2014, suma de 3 milioane de euro, în schimbul influenței pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al S.N.T.F.M. „C.F.R. Marfă” S.A , în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a prețului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere” în cadrul unei licitații.

Licitația a fost lansată în mai 2013, de S.C. Complexul Energetic Oltenia (C.E.O.) S.A. Târgu Jiu, pentru ”Servicii de transport feroviar de cărbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Ișalnița și sucursala Electrocentrale Turceni.

Licitația avea ca obiect prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de 3 ani, începând cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimată de peste 100 milioane euro, fără TVA, spun procurorii anticorupție.

La data de 17 ianuarie 2014, C.E.O. SA a transmis invitații de participare la procedura de licitație (cu depunerea în plic a ofertelor, organizată conform normelor interne ale autorității contractante) mai multor societăți, printre care S.N.T.F.M. C.F.R. Marfă SA și SC Grup Feroviar Român SA București.

Gruia Stoica urma ca, prin demersul avocatului Doru-Cătălin Boștină, GFR să depună o ofertă ”cu un preț cât mai apropiat de cel propus de C.F.R. Marfă S.A., astfel încât profitul înregistrat pe parcursul derulării contractului să fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate”, mai spune comunicatul.

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), care câștigat licitația pentru CFR Marfă dar nu a reușit să finalizeze operațiunea, a fost adus cu cătuşe la mâini, miercuri seară, la DNA.

Patronulului GFR ar urma să i se prezinte învinuirile într-un dosar legat de transportarea cărbunelui de la Complexului Energetic Oltenia, potrivit unor surse judiciare citate de MEDIAFAX.

GFR a câștigat anul trecut, în iulie, licitația pentru un pachet de 51% din acțiunile CFR Marfă, însăprivatizarea nu a fost finalizată.

Eșecul vânzării CFR Marfă a fost declarat 14 octombrie 2013, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: