marți

25 ianuarie, 2022

Grevă generală în Catalonia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2017

Sindicate catalane au convocat marți greva menită să exprimă furia publică faţă de violenţelor manifestate de poliţia spaniolă în timpul referendumului organizat duminică.

Potrivit BBC, protestatarii au blocat principalele drumuri din Catalonia- cel puțin 24 de blocaje rutiere fiind semnalate în întreaga regiune- iar transportul public este aproape paralizat de grevă.

Portul Barcelona a intrat în grevă, potrivit unei surse sindicale, însă aeroportul El Prat din capitala catalană era deschis iar zborurile nu înregistrau întârzieri.


Numeroase întreprinderi mici din întreaga regiune au rămas închise marţi, la fel și școli sau universităţi. Serviciile medicale operează la un nivel minim.

Protestul a fost îmbrățișat inclusiv de clubul de fotbal FC Barcelona, care a anulat antrenamentele de marți ale echipelor sale.

Această grevă generală a fost convocată în semn de protest faţă de ”grava încălcare a drepturilor şi libertăţilor” în cursul consultării de duminică.

Aproape 900 de persoane au fost rănite de forţele de ordine spaniole care au încercat să împiedice votul într-un referendum declarat ilegal de Guvernul de la Madrid.


Unii poliţişti au tras gloanţe de cauciuc, au intrat în secţii de votare cu forţa şi au confiscat urne și buletine de vot, adesea folosind forța împotriva celor prezenți în secția de votare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Treizeci şi trei de poliţilti au fost de asemenea răniţi în acest eviolenţe, duminică, potrivit unor oficiali catalani în domeniul sănătăţii.

Peste 2,2 milioane de persoane au votat, în pofida acestor eforturi şi violenţe. Guvernul catalan a anunţat că 90% dintre votanţi s-au pronunţat în favoarea independenţei, dar rezultatul nu a fost anunţat încă în mod oficial. Prezenţa la urne a fost de 42%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr