sâmbătă

1 aprilie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 septembrie, 2016

alexis-tsiprasMiniștrii de Finanțe din Eurogrup ar putea decide stoparea plăților către Grecia programate, în cadrul celui de-al treilea program de asistență financiară, fiindcă Atena nu și-a respectat angajamentele asumate, scrie Handelsblatt, citând un oficial european.

Cei 19 miniștri de Finanței ai Eurozonei vor avea vineri o întâlnire informală, în capitala slovacă Bratislava, și vor constata, conform sursei citate de Handelsblatt progrese modeste în Grecia.

Următoarea întâlnirea acestora a fost fixată pentru 21 septembrie și este foarte puțin probabil ca ei să aprobe o nouă tranșă a împrumutului. Cel mai sigur, nu va avea loc nicio nouă plată pe parcursul acestui an.


O primă tranșă, de 10,3 miliarde euro, a fost aprobată în luna mai, după 11 ore de discuții. Din această sumă a fost eliberată doar o parte, în valoare de 7,5 miliarde, restul de bani urmând să fie virați în septembrie.

grecia <a class=datorie balanta bugetara” width=”470″ height=”281″ />

Guvernul de la Atena, spun sursele diplomatice citate de Handelsblatt, a făcut însă prea puține progrese – din cele 15 măsuri asumate în cadrul acordului semnat anul trecut au fost puse în aplicare doar două.

Parlamentul elen a votat un nou pachet de reforme economic în luna mai, pachet ce conține noi creșteri de taxe și accize, noi reduceri de cheltuieli guvernamentale și constituirea fondului de privatizare.


Decizia din Parlament a fost contestată în stradă, prin ample manifestații organizate la Atena.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: