miercuri

24 aprilie, 2024

21 octombrie, 2011

Parlamentul grec a adoptat joi, pe articole, noul plan de austeritate, cu singurele voturi pentru din partea majorităţii socialiste, în timp ce străzile Atenei erau blocate de manifestaţii masive relatează AFP.

Premierul Giorgios Papandreou a salutat votul din Parlament într-o scrisoare citită de preşedintele Legislativului şi a anunţat excluderea din partid a singurei deputate socialiste, fostul ministru al Muncii, Louka Katseli, care a votat împotriva articolului 37 referitor la îngheţarea contractelor colective sectoriale.

Lucrările Parlamentului s-au desfălurat în corul manifestaţiilor agresive de pe străzile Atenei şi ale altor câteva oraşe, la care au participat peste 125.000 de persoane, potrivit poliţiei.


Sindicatele au raportat, însă, prezenţa a 200.000 de protestatari în stradă.

Pe lângă măsurile de austeritate care prevăd concedierea a 30.000 de bugetari, Grecia va lansa şi un program masiv de privatizări, în urma căruia vrea să obţină 4 miliarde de euro până la sfârşitul anului.

”Vânzarea cât mai rapidă a activelor de stat nu este un scop în sine, deşi credem că putem atinge obiectivul de a colecta 4 miliarde de euro în 2011″, a spus ministrul grec al dezvoltării regionale şi competitivităţii, Mihalis Chryssohoidis, într-un interviu acordat publicaţiei franceze Les Echos, citată de AFP.

Programul elen de privatizări cuprinde cedarea de active în valoare de 50 de miliarde de euro până în 2015.


De asemenea, Atena îşi propune să se întoarcă în 2-3 ani la nivelul PIB-ului din 2009, dar pentru aceasta exporturile trebuie să crească de la 10% la 14% din PIB, iar turismul să cunoască o creştere anuală de 16%.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: