marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 noiembrie, 2011

Premierul grec, Georgios Papandreou, a pornit sâmbătă în căutarea unui guvern de coaliţie, a cărui formare se anunţă dificilă, chiar dacă el s-a angajat să cedeze conducerea, în scopul de a scoate Grecia din criza sa politică şi economică, relatează AFP, citată de Agerpres.

După ce-a obţinut noaptea trecută încrederea parlamentului, Papandreou i-a cerut la mijlocul zilei şefului statului, Karolos Papoulias, să înceapă discuţiile în vederea formării unui executiv de tranziţie şi de consens.

”Voi face tot ce se poate în vederea creării unui guvern de largă cooperare”, a declarat presei Papandreou la sosirea sa la palatul prezidenţial.


”Absenţa unui consens riscă să-i neliniştească pe partenerii noştri europeni privind voinţa noastră de a rămâne în euro”, a mai spus Papandreou.

Papoulias, care are atribuţia de a le cere partidelor politice să se pronunţe în legătură cu o eventuală participare la formarea unui cabinet de coaliţie, s-a angajat ”să depună toate eforturile pentru găsirea unei soluţii”.

Papandreou a anunţat întâlnirea cu preşedintele înainte de votul din parlament, ca urmare a frondei majorităţii sale în legătură cu agravarea crizei prin care trece ţara.

Chiar dacă el s-a angajat să negocieze obiectivele, componenţa şi calendarul noii echipe guvernamentale, misiunea lui Papandreou se anunţă a fi una dificilă, din cauza intransigenţei afişate de către rivalul său conservator, Antonis Samaras, liderul partidului Noua Democraţie, care a cerut din nou sâmbătă alegeri anticipate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: