Grecia ar punea ”rechiziționa” medici din sistemul privat de sănătate pentru lupta anti-coronavirus - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Grecia ar punea ”rechiziționa” medici din sistemul privat de sănătate pentru lupta anti-coronavirus

21 martie, 2021

Guvernul Greciei este pregătit să ”rechiziționeze” medici din sectorul privat pentru a ajuta la lupta sistemului public de sănătate împotriva pandemiei COVID-19, a spus presei duminică premierul grec Kyriakos Mitsotakis (foto).

Declarația apare după ce un apel guvernamental de ajutor adresat sistemului privat de sănătate a fost în mare parte ignorat, anunță Reuters.

„Dacă va fi necesar să folosim instrumentul constituțional suprem, cererea de servicii personale, nu voi ezita să o fac”, a spus premierul Mitsotakis într-un interviu acordat publicației To Vima.


Cu spitalele publice copleșite de infecțiile crescânde cu COVID-19 și cu secții de terapie intensivă care rămân fără paturi, guvernul grec a chemat medicii din sectorul privat să ajute, spunând că sistemului public îi sunt necesare rapid 200 de cadre medicale.

Până în acest moment, doar 55 de medici din privat au răspuns apelului, a anunțat postul de televiziune ERT.

„Nu-mi pot imagina că sunt colegi care au depus jurământul hipocratic care nu doresc să vină să-i ajute pe acești oameni în lupta lor (împotriva COVID-19)”, a a spus sâmbătă ministrul sănătății, Vassilis Kikilias, el însuși medic, în fața unui spital public.

Autoritățile sanitare din Grecia au raportat sâmbătă 2.535 de noi cazuri de coronavirus și 60 de decese, ceea ce a dus la numărul total de cazuri la 235.611.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Trebuie să îi inspirăm să facă ei înșiși acest pas” a declarat To Vima premierul Mitsotakis, care a insistat că cooperarea este întotdeauna preferabilă și că obligarea medicilor să își ofere serviciile în sistemul public nu este o măsură de dorit.

Guvernul de la Atena va începe din aprilie să distribuie gratuit populației teste rapide COVID-19, încercând astfel să atenueze presiunea asupra unui sistem de sănătate care se confruntă cu un nivel constant de noi infecții.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr