miercuri

21 februarie, 2024

23 martie, 2017

Ministrul grec de Externe, Nikos Kotzias (foto), afirmă că țara sa nu are nici capacitățile, nici mijloacele financiare să reprimească refugiați din  Germania sau din alte state din nordul Europei.

”Anumite țări din Uniune cred că pot folosi Italia și Grecia pe post de debara, unde refugiații pot fi depozitați”, declară Nikos Kotzias într-un interviu publicat joi de Die Welt.

Afirmația ministrului grec de Externe este o reacție la anunțul făcut de ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, care a declarat că îi va returna pe solicitanții de azil în Grecia după ce sistemul de prelucrare a acestor cereri va fi îmbunătățit. Germania a oprit deportările de azilanți în Grecia în 2011, ca urmare a deficiențelor constatate la sistemul de prelucrarea a cererilor.


Și Comisia Europeană a propus, pe 15 martie, reintroducerea așa-numitului Regulament Dublin, care obligă refugiații să înainteze cerere de azil în primul stat din Europa în care au ajuns.

”Asta nu este o atitudine europeană. Grecia a dat dovadă de umanitate atunci când a primit refugiați, dar un eventual nou val de migrație, care ar putea să apară odată cu începutul verii, ne-ar copleși pur și simplu- Grecia are posibilități limitate”, a declarat joi Nikos Kotzias, înaintea unei întrevederi cu omologul său german, Sigmar Gabriel, la Atena.

Ministrul grec de Externe a lansat joi un apel statelor membre UE să asigure un suport mai consistent țărilor care se confrunță în prima linie cu criza refugiaților.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: