miercuri

21 februarie, 2024

31 august, 2021

IMM-urile și start-up-urile românești inovatoare pot obține finanțări nerambursabile între 10.000 euro si două milioane euro pe proiect, în trei apeluri deschise în cadrul Programului Dezvoltarea IMM-urilor în România.

Programului Dezvoltarea IMM-urilor în România contribuie la obiectivele generale ale Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021, respectiv la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European, cât și la consolidarea relațiilor de cooperare dintre Statele Donatoare și Statele Beneficiare ale Granturilor SEE si Norvegiene.

Obiectivul Programului este creșterea valorii adăugate și dezvoltarea durabilă în sectorul românesc de afaceri. Programul caută să stimuleze și să implementeze o cooperare de afaceri pe termen lung între Islanda, Liechtenstein și Norvegia și România, pe baza dezvoltării și inovării în afaceri.


În cadrul apelului de propuneri de proiecte unde finanțarea este între 200.000 și 2.000.000 de euro de proiect, firmele românești solicitante trebuie să depună propunerile de proiecte online, la Operatorul de Fond Innovation Norway, până la data de 15 Septembrie 2021.

În cadrul apelului a cărui finanțare este între 50.000 și 200.000 de euro de proiect, firmele românești solicitante trebuie să depună propunerile de proiecte online până la data de 22 septembrie 2021, ora 13:00, ora României.

Intensitatea sprijinului variază între 25% și 70%, pentru cele două apeluri. Astfel, firma beneficiară va trebui să asigure din resurse proprii restul de 30%-75% din investiție. Solicitanții eligibili sunt firmele romanesti micro, mici, mijlocii și mari. Solicitantul trebuie să fie înfiintat de cel puțin 3 ani de la data termenului limită din prezentul apel.

Se va organiza o sesiune de informare online pentru cele două apeluri în data de 9 septembrie, de la ora 13:30 la ora 15:30, precizează un comunicat al Innovation Norway.


Un alt apel vizează finanțarea pentru start-upurile românești înființate de cel puțin șase luni, dar nu mai mult de patru ani de la data termenului limită din prezentul apel. Finanțarea este între 10.000 și 200.000 de euro de proiect, iar aplicațiile se pot depune până la data de 18 noiembrie 2021, ora 13:00, ora României.

Grantul acordat reprezintă până la 85% din totalul activităților eligibile din cadrul proiectului.

O sesiune de informare digitală va fi organizată în data de 16 septembrie, în intervalul orar 13:00 – 14:30.

Informație aplicabilă celor 3 apeluri:

Nu este obligatoriu, dar vor avea șanse mai mari firmele care aplică împreună cu entități din Norvegia, Islanda sau Liechenstein Partener eligibil poate fi sunt orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, înregistrată ca persoană juridică în Norvegia, Islanda, Liechenstein sau în România.

Se poate oferi sprijin proiectelor care vor desfășura activități în cadrul întreprinderii care solicită finanțare într-una din următoarele arii inovatoare:

  • Dezvoltarea, implementarea și investițiile în tehnologii ecologice inovatoare 
  • Dezvoltarea de produse și servicii ”verzi”
  • Dezvoltarea și implementarea de ”procese de producție mai verzi”

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: