marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2021

Autoritate de reglementare a concurenței din Italia a amendat Google cu 102 milioane de euro pentru că a exclus din ecosistemul Android o aplicație de e-mobilitate a Enel, transmite Reuters.

Timp de peste 2 ani, Google nu a permis aplicației JuicePass a Enel să opereze pe Android Auto – un sistem ce protejează aplicațiile să fie folosite în siguranță în automobile – restricționând utilizarea acesteia în favoarea Google Maps, a spus autoritatea de concurență italiană.

”Comportamentul reclamat poate influența dezvoltarea e-mobilității într-o fază decisivă … cu posibile efecte negative asupra creșterii sectorului mașinilor electrice”, potrivit acesteia. De asemenea, în comnicatul său, autoritatea a cerut Google ca JuicePass să fie inclusă în Android Auto.


JuicePass este deținută de Enel X, subsidiara pentru ”e-soluții” a Enel, cea care a pornit procedura contra Google. Aplicația oferă servicii de găsire și rezervare a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice și oferă detalii despre acestea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Google a respins decizia autorității și a anunțat că va analiza documentele înainte de a decide următorii săi pași, a declarat un purtător de cuvânt al filialei din Italia.

Prioritatea Google în ce privește Android Auto este să asigure siguranța în timpul condusului, existând reguli stricte privind aplicațiile permise, a adăugat acesta.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: