duminică

16 iunie, 2024

13 mai, 2021

Autoritate de reglementare a concurenței din Italia a amendat Google cu 102 milioane de euro pentru că a exclus din ecosistemul Android o aplicație de e-mobilitate a Enel, transmite Reuters.

Timp de peste 2 ani, Google nu a permis aplicației JuicePass a Enel să opereze pe Android Auto – un sistem ce protejează aplicațiile să fie folosite în siguranță în automobile – restricționând utilizarea acesteia în favoarea Google Maps, a spus autoritatea de concurență italiană.

”Comportamentul reclamat poate influența dezvoltarea e-mobilității într-o fază decisivă … cu posibile efecte negative asupra creșterii sectorului mașinilor electrice”, potrivit acesteia. De asemenea, în comnicatul său, autoritatea a cerut Google ca JuicePass să fie inclusă în Android Auto.


JuicePass este deținută de Enel X, subsidiara pentru ”e-soluții” a Enel, cea care a pornit procedura contra Google. Aplicația oferă servicii de găsire și rezervare a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice și oferă detalii despre acestea.

Google a respins decizia autorității și a anunțat că va analiza documentele înainte de a decide următorii săi pași, a declarat un purtător de cuvânt al filialei din Italia.

Prioritatea Google în ce privește Android Auto este să asigure siguranța în timpul condusului, existând reguli stricte privind aplicațiile permise, a adăugat acesta.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: