joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2020

Giorgiana Hosu a demisionat joi de la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce soțul său a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare.

Giorgiana Hosu ocupa postul din luna februarie a acestuia, când a fost numită de șeful statului în pofida avizului negativ al CSM.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere, joi, cu Giorgiana Hosu, iar aceasta l-a anunțat despre decizia sa de a demisiona.  „Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile”, precizează un comunicat Ministerul Justiției.


Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul-șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.

Giorgiana Hosu este al treilea șef al parchetului antimafia care pleacă prin demisie în ultimii cinci ani.

Fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității, în dosarul Carpatica.

Sentința nu este definitivă.

Președintele Iohannis: Nu voi aștepta să miște alții rotițele


Întrebat ce se va întâmpla dacă soțul șefei DIICOT va fi condamnat, președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu va aștepta ”să miște alții rotițele”:

Dacă apare o condamnare, cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic așa, self-evident.

Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva fiindcă și dumneavoastră și alți ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă dați seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, nici nu a fost menționată ca și posibilă problemă.

Și, totuși, dacă se ajunge la acest scenariu nu voi sta să aștept să miște alții rotițele.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: