luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 aprilie, 2011

Piaţa germană va atrage circa 100.000 de muncitori din Europa de Est după ce Germania îşi va deschide porţile, de la 1 mai, pentru forţa de muncă din opt ţări care au aderat la Uniunea Europeană în anul 2004, a susţinut comisarul european pentru afaceri sociale şi forţă de muncă, Laszlo Andor, într-un articol publicat luni în cotidianul Berliner Zeitung.

”Estimăm, în cazul Germaniei, sosirea a 100.000 de noi muncitori în următoarele luni”, a susţinut oficialul european, în ziarul german, citat de AFP.

El a apreciat că este ”gestionabil şi chiar de dorit” afluxul de lucrători est-europeni, având în vedere ”penuria de mână de lucru şi îmbătrânirea populaţiei” în Germania.


Politicianul maghiar a mai apreciat că ar fi fost probabil ”mai inteligent” pentru Germania să-şi fi deschis mai devreme piaţa muncii pentru est-europenii membri ai UE.

Germania îşi va deschide piaţa muncii pe 1 mai 2011 pentru cetăţenii a opt ţări est-europene care au aderat la Uniunea Europeană pe 1 mai 2004.

Germania şi Austria au impus o perioadă mai mare de tampon pentru a permite accesul est-europenilor pe piaţa muncii.

În prvinţa muncitorilor români şi bulgari, Berlinul le blochează a parţial accesul pe piaţa germană a muncii, până în 2012, sau cel târziu la 1 ianuarie 2014.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: