marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2020

Un tănăr român de 23 de ani, din județul Giurgiu, se numără printre victimele atacurilor armate ce au avut loc miercuri la Hanau, în Germania. Informația a fost confirmată joi seara de Ministerul de Externe de la București.

Primarul comunei Singureni, de unde provenea tânărul român, a declarat pentru Mediafax că bărbatul plecase în Germania în urmă cu aproximativ șapte ani, opt ani, împreună cu familia, și lucra la o firmă de curierat. A fost împușcat imediat după ce a ieșit de la muncă.

„Am vorbit cu părinții, cu unchiul lui de acolo. Și eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe… și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.


Potrivit edilului, familia tânărului nu are bani să-l aducă în țară pentru înmormântare. Marian Pătuleanu este revoltat că autoritățile din România nu au comunicat oficial nimic despre moartea românului.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate atacurile și a transmis un mesaj de condoleanțe și solidarite cu poporul german imediat după șocantele evenimente petrecute în noaptea de miercuri spre joi.

„Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris pe Twitter, în noaptea de joi spre vineri, președintele Klaus Iohannis.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Atacurile din Hanau s-au soldat cu nouă persoane ucise de un german adept al ideilor de extremă dreapta. După ce a deschisul focul în două baruri frecventate de imigranți, bărbatul (43 de ani) și mama acestuia au fost găsiți morți în apartamentul în care locuiau.


Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: