sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 aprilie, 2022

Guvernul german a anunţat că va livra Ucrainei artilerie antiaeriană. Decizia vine după presiuni puternice exercitate atât în ţară cât şi din străinătate pentru a abandona reticenţa de a furniza arme grele Kievului.

Decizia de a furniza tancurile „Gepard”, care provin din stocurile industriei germane de apărare, a fost luată luni în cadrul unei ședințe guvernamentale cu ușile închise, precizează Politico.

Anunțul a fost făcut marți de ministrul Apărării Christine Lambrecht la conferința de securitate organizată la baza aeriana Ramstein, Germania. Nu există informații imediate despre câte tancuri va livra Germania.


Ca presiune suplimentară, principalul partid de opoziție, Uniunea Creștin Democrată (CDU), intenționează să depună o moțiune parlamentară săptămâna aceasta prin care cere Germaniei să aprovizioneze Ucraina cu tancuri.

Mișcarea ar putea obține sprijinul parlamentarilor Verzi și FDP și ar fragiliza sprijinul de care se bucură guvernul cancelarului Olaf Scholz în parlament.

SUA, Franța și Țările de Jos au promis deja arme grele Ucrainei, ceea ce înseamnă că Germania risca să rămână unul dintre puținele state membre UE care refuză sprijin militar direct Ucrainei.

Vorbind marți la Ramstein, Christine Lambrecht, care face parte din SPD condus de Olaf Scholz, a recunoscut că „au existat și critici la adresa Germaniei în ultimele săptămâni în acest context”, dar a susținut că „numărul” livrărilor generale de arme germane către Ucraina contrazic aceste critici.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat reporterilor în Germania că aliații occidentali „pot face mai mult pentru a ajuta Ucraina să se apere”.

Ucraina a cerut în repetate rânduri Occidentului să îi furnizeze de urgență mai multe arme, în special echipamente grele, pentru a contracara ofensiva rusă.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: