duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2021

Ministrul de Finanțe Olaf Scholz, propunerea de Cancelar a socialiștilor germani

Cu cinci săptămâni înainte ca germanii să meargă la vot, social-democrații (SPD) au ajuns din urmă conservatorii cancelarului Angela Merkel, potrivit unui sondaj publicat duminică.

Este pentru prima dată din aprilie 2017, transmite DPA, când ambele formațiuni politice au obținut aceleași procente într-un sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei INSA.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aliatul său bavarez, CSU, au scăzut cu trei puncte procentuale, ajungând la cel mai scăzut nivel măsurat vreodată de INSA – 22%. SPD, pe de altă parte, a crescut cu două puncte procentuale, ajungând la acelaşi nivel.


Sondajul de duminică indică o nouă creştere pentru SPD, care i-a depăşit pe Verzi. Aceștia au mai scăzut de săptămâna trecută un punct procentual şi au ajuns la 17%.

Cifrele date publicităţii de INSA arată că Democraţii liberi (FDP) şi Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, au câştigat câte un punct procentual, ajungând la 13% şi respectiv 12%. Extrema stânga, Die Linke, a rămas stabilă la 7%.

Eşantionul INSA a fost de 1.352 de respondenţi care au fost intervievaţi între 16 şi 20 august, marja de eroare fiind de 2,8 puncte procentuale.

Alegerile federale sunt programate pentru 26 septembrie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: