sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 februarie, 2018

Ultima lovitură pentru SPD- președintele Martin Schultz a renunțat la funcție

Partidul Social Democrat din Germania a început marți să trimită membrilor săi buletinele de vot pentru consultarea legată de oportunitatea formării unei noi coaliții de guvernare cu blocul conservator condus de cancelarul Angela Merkel.

Potrivit DPA, un eventual vot majoritar negativ al membrilor SPDS ar reprezenta o lovitură majoră pentru cancelarul Merkel, care ar avea în această situație alternativa unui guvern minoritar sau convocarea de noi alegeri.

Cei 463.723 de membri ai SPD înregistrați oficial sunt chemați să voteze dacă vor sau nu ca partidul să intre din nou în coaliție cu CDU/CSU pentru a guverna.


Membrii SPD pot să trimită voturile la sediul central din Berlin până pe data de 2 martie, cel mai târziu la ora 24.00. Rezultatul consultării interne este așteptat pe data de 3 martie.

Nu este deloc clar dacă această consultare va avea un rezultat majoritar favorabil intrării la guvernare a SPD, mai ales că o foarte vocală campanie împortiva intrării la guvernare pare a avea din ce în ce mai multă influență în partid. Campania de respingere a ”marii coaliții” are ca principal promotor organizația de tineret a SPD, care își acuză conducerea că nu acționează conform dorințelor membrilor simpli SPD.

Social-democrații germani au înregistrat la ultimele alegeri, organizate în septembrie 2017, cel mai slab scor – 20,5%- din 1949, scor obținut după ce SPD a guvernat alături de conservatori. Cotidianul Bild a publicat luni un sondaj realizat de INSA din care reiese că SPD a fost întrecut în preferințele electoratului de formațiunea de dreapta AfD, social-democrații germani fiind creditați acum cu 15,5%.

Germania nu are încă format un guvern după alegerile din tamna anului 2017, o tentativă anterioară a Angelei Merkel de a forma o coaliție cu Verzii și Liberalii eșuând după o lună de discuții.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: