miercuri

19 ianuarie, 2022

Germania şi Austria cer reuniune de urgenţă a şefilor de stat şi guvern din UE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 septembrie, 2015

merkel faymannGermania şi Austria au cerut marţi convocarea de urgenţă a Consiliului European pentru a rezolva criza refugiaţilor, după ce miniştrii de interne au amânat orice decizie în legătură cu relocarea unui total suplimentar de 120.000 de imigranţi.

O reuniune a şefilor de stat şi de guvern din Uniune era programată pentru jumătatea lui octombrie, dar  Angela Merkel a explicat într-0 conferinţă de presă organizată marţi, la finalul întâlnirii cu Werner Faymann, cancelarul Austrie, că “timpul presează”.

“Este o problemă pentru Uniunea Europeană în întregul său, de aceea ne-am pronunțat pentru desfășurarea unui Consiliu extraordinar al UE săptămâna viitoare”, a declarat cancelarul.


Cu o reuniunea de urgenţă a Consiliului European ameninţa chiar preşedintele acestei instituţii UE, Donald Tusk, înaintea Consiliului JAI.

Patru state s-au opus luni cotelor obligatorii, potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, care a reprezentat ţara noastră la Consiliul JAI: Cehia, Slovacia, România, Letonia.

Merkel nu vrea sancţiuni pentru statele ce resping cotele

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cancelarul Germaniei a mai declarat marţi că nu susţine aplicarea unor sancţiuni financiare în cazul statelor ce resping cotele obligatorii de preluare a refugiaţilor, deşi ministrul de interne, Thomas de Maiziere susţinuse într-un interviu acordat ZDF că ar fi nevoie de aşa ceva.

„Situația negocierilor este de așa natură încât nu li se întâmplă nimic ţărilor care refuză (cotele – n. red.). Trebuie să vorbim despre modalitățil de exercitare a presiunii. Acestea sunt, adesea, state care primesc o mulțime de fonduri structurale de la Uniunea Europeană”, a declarat marţi, pentru ZDF, ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr