joi

22 februarie, 2024

12 ianuarie, 2016

refugiati merkelCoaliția din Germania a ajuns marți la un acord în ceea ce privește modificările de legislație ce vor fi efectuate pentru a ușura repatrierea imigranților vinovați de diferite infracțiuni.

Potrivit unui mesaj transmis pe Twitter de ministrul federal al Justiției, Heiko Maas, la finalul discuțiilor de marți, reforma propusă va înlesni extrădarea infractorilor străini și retragerea statutului de refugiat în cazul unei condamnări.

Dacă înainte era posibilă, practic, doar expulzarea refugiaților condamnați al pedepse cu închisoarea mai mari de trei ani, acum va fi ușurată și deportarea celor cu doar un an de condamnare.


Pentru aceasta, va fi nevoie și de acorduri cu statele de origine, însă.

Ministrul a subliniat însă că imigranții nu trebuie să sufere de o eventuală suspiciune generalizată.

Ulterior, el a declarat că presiunea opiniei publice, după cele întâmplate în noaptea de Anul Nou, a jucat un rol important în adoptarea atât de rapidă a modificărilor legislative.

„Eram datori față de victimele acestor infracțiuni grave să facem acest lucru”, a spus ministrul Maas.

Continuă manifestațiile extremiștilor care cer plecarea Angelei Merkel


Luni seara, o manifestație violentă a aproximativ 2.000 de membri ai mișcării Legida (versiunea din Leipzig a Pegida) a mărșăluit prin oraș protestând față de politica Angelei Merkel.

legida devastari

În timpul dmeonstrației, un grup de extremă dreapta și huligani din galeriile germane au provocat mai multe violențe în cartierul Connewitz, considerat de stânga.

Poliția a arestat 211 de persoane care au vandalizat clădiri, au dat foc mai multor autoturisme și au incendiat o clădire.

nazisti politie leipzig
(FOTO: AP)

Activiștii de stânga, pe de altă parte, au vandalizat un autobuz care a fost închiriat de extremiștii naziști.

Protestele antimigranționiste ale extremiștilor au luat amploare după agresiunile sexuale ce au avut loc în fața gării centrale din Koln și în alte câte orașe germane, dar ele au loc periodic, începând octombrie 2014.

Primele sondaje de percepție după Koln

Un sondaj realizat de Forsa Institute indică o schimbare bruscă a felului în care germanii îi percep acum pe străini, după ce anul trecut se părea că majoritatea susține politica porților deschise practicată de cancelarul Merkel și sloganul „We Can Do It”.

Sondajul realizat duminică arată că părerea despre imigranți a 37% din intervievați s-a înrăutățit după cele întâmplate la Koln, în timp ce 60% spun că părerea lor este aceeași (indiferent că aveau o părere bună sau rea).

De asemenea, arată sondajul, 57% din germani se tem că sosirea refugiaților ar putea crește infracționalitatea.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: