marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2021

Ministrul german de externe Heiko Maas (foto) a respins marți o cerere de achiziție de armament formulată de Ucraina, stat care luptă din 2014 împotriva rebelilor separatiști din estul țării susținuți de Rusia.

Vorbind înaintea unei reuniuni NATO, Heiko Maas, citat de Euractiv, a reiterat angajamentul Germaniei față de o soluție politică în Ucraina după ce președintele Volodimir Zelensky a declarat  anterior, într-un interviu pentru FAZ, că țara sa are nevoie de „arme letale” și că Germania este un potențial furnizor de diverse tipuri de nave militare.

„Sunt convins că acest conflict poate fi rezolvat doar pe canale politice, iar acest lucru ar trebui să fie clar pentru toți cei implicați. Acesta rămâne principiul călăuzitor al angajamentului nostru și nu se va schimba – livrarea de arme nu ajută în acest sens”, a declarat presei ministrul german de Externe înainte de o reuniune online a miniștrilor de externe ai statelor membre NATO.


În interviul acordat FAZ, președintele Zelensky ceruse, de asemenea, puști de asalt și sublinia că Ucraina a primit vehicole Hummer din SUA, în timp ce Germania, o națiune de frunte în producția de vehicule blindate, nu a oferit asistență în acest sens.

“Noi nu punem sub semnul întrebării dreptul Ucrainei la apărare”, a mai afirmat Heiko Maas, care a reamintit presei că Germania este cel mai mare donator al Ucrainei, contribuind cu 2 miliarde euro la diverse solicitări civile începând cu 2014.

În timp ce Berlin și Paris depun eforturi diplomatice pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei, o soluție politică nu este așteptată în curând.

Întrebat dacă un moratoriu asupra controversatului gazoduct Nord Stream 2 germano-rus ar pute aconstitui un semnal important, ministrul german de externe a amintit discuțiile în curs cu SUA cu privire la această chestiune și decizia administrației americane de a renunța la noi sancțiuni asupra companiilor implicate în acest proiect.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: