luni

17 ianuarie, 2022

Germania pregătește sancțiuni diplomatice și economice împotriva Turciei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2017

În Germania a fost lansat joi un avertisment adresat cetățenilor care călătoresc în Turcia, aceștia fiind atenționați în legătură cu riscul de a fi arestați.

Potrivit DPA, ministrul de Externe Sigmar Gabriel (foto) și-a întrerupt vacanța pentru a se ocupa de soarta cetățeanului german Peter Steudtner, recent reținut de autoritățile turce sub acuzații de subminare a puterii.

”Peter Steudtner nu era un expert pe probleme privind Turcia. El nu a scris niciodată despre Turcia, nu avea contacte cu establishment-ul politic și nu a apărut niciodată ca un critic’”, a precizat joi ministrul Sigmar Gabriel.


În opinia sa, această atitudine a puterii de la Ankara semnifică posibilitatea ca orice cetățean german care călătorește în Turcia să împărtășească aceeași soartă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sigmar Gabriel a afirmat că va lucra împreună cu cancelarul Angela Merkel și cu oficiali europeni pentru a decide o serie de sancțiuni diplomatice și economice împotriva Turciei.

Toate mass-media germane au reluat joi anunțul ministrului de externe Sigmar Gabriel, care a precizat că Germania și-a revizuit recomandările referitoare la călătorii în contextul recentelor arestări a mai multor activiști pentru drepturile omului, între aceștia și cetățeanul german Peter Steudtner.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr