joi

30 mai, 2024

20 iulie, 2017

În Germania a fost lansat joi un avertisment adresat cetățenilor care călătoresc în Turcia, aceștia fiind atenționați în legătură cu riscul de a fi arestați.

Potrivit DPA, ministrul de Externe Sigmar Gabriel (foto) și-a întrerupt vacanța pentru a se ocupa de soarta cetățeanului german Peter Steudtner, recent reținut de autoritățile turce sub acuzații de subminare a puterii.

”Peter Steudtner nu era un expert pe probleme privind Turcia. El nu a scris niciodată despre Turcia, nu avea contacte cu establishment-ul politic și nu a apărut niciodată ca un critic’”, a precizat joi ministrul Sigmar Gabriel.


În opinia sa, această atitudine a puterii de la Ankara semnifică posibilitatea ca orice cetățean german care călătorește în Turcia să împărtășească aceeași soartă.

Sigmar Gabriel a afirmat că va lucra împreună cu cancelarul Angela Merkel și cu oficiali europeni pentru a decide o serie de sancțiuni diplomatice și economice împotriva Turciei.

Toate mass-media germane au reluat joi anunțul ministrului de externe Sigmar Gabriel, care a precizat că Germania și-a revizuit recomandările referitoare la călătorii în contextul recentelor arestări a mai multor activiști pentru drepturile omului, între aceștia și cetățeanul german Peter Steudtner.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: