vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2013

Germania a prezentat planuri de reducere a cheltuielilor şi echilibrare a bugetului, ignorând apeluri ale zonei euro pentru stimularea economiei, înaintea unei reuniuni a liderilor UE unde se va discuta despre creşterea economică.

Bugetul Germaniei pentru 2014, în care cheltuielile sunt reduse cu peste 5 miliarde de euro, la sub 300 de miliarde de euro, reprezintă „un mesaj puternic pentru Europa”, a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schauble , potrivit Financial Times citat de MEDIAFAX.

Planul executivului de la Berlin prevede echilibrarea bugetului în 2015, cu un an mai repede decât ar impune limita de îndatorare inclusă în constituţie.


Bugetul Germaniei reprezintă „o consolidare favorabilă creşterii” şi trebuie să demonstreze restului zonei euro că „planificarea bugetară sustenabilă şi creşterea economică nu se exclud reciproc”, a spus el.

În acelaşi context, ministrul Economiei, Philipp Rosler, a afirmat că finanţele statului german sunt „invidia lumii întregi”.

Publicarea planului pentru buget a fost intenţionat devansată cu o săptămână, astfel încât cifrele să apară înaintea summit-ului UE, afirmă oficiali germani. În pofida tăierilor de cheltuieli în sectoare ca sănătate, asigurări sociale şi mediu, planul a fost trecut repede prin executiv.

Anunţul Germaniei nu putea veni într-un moment mai sensibil, notează Financial Times. Alţi membri, în frunte cu Franţa şi Italia, încearcă să obţină o relaxare a regulilor din pactul de stabilitate şi creştere aflat la baza euro.


Preşedintele Franţei, Francois Hollande, al cărui guvern va rata probabil ţinta de deficit bugetar pentru acest an, urmează să insiste ca liderii prezenţi la summit să adopte o poziţie care să arate că UE nu este doar o „Europă a austerităţii”, cu o politică bugetară uniformă şi rigidă, a spus un oficial de la Paris.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: