duminică

16 iunie, 2024

1 martie, 2021

Germania va aplica de marţi restricţii mai severe la trecerea frontierei către departamentul francez Moselle, adăugat duminică pe lista regiunilor unde Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a consemnat apariţia unor „zone cu versiune (de coronavirus – n.red.) îngrijorătoare”, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Persoanele care vor să treacă din regiunea Moselle în Germania trebuie să prezinte rezultate negative la teste Covid-19, efectuate în ultimele 48 de ore, conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung.


Intrarea în Germania din zonele respective este interzisă, cu câteva excepţii, cum ar fi şoferii de camioane şi unii lucrători esenţiali.

Autorităţile germane au clasificat ca zone de risc 15 alte ţări şi regiuni, printre care Cehia şi Tirolul austriac, măsurile introduse producând luna trecută cozi lungi pe şoselele către frontiera germană.

Comisia Europeană a apreciat că restricţiile sunt disproporţionate şi nu se încadrează în limitele convenite de Uniunea Europeană.

Un lider regional din Moselle a criticat dur decizia Germaniei de a impune restricţii de circulaţie. „Am fost surprins de spontaneitatea şi de brutalitatea deciziei”, a declarat Jean Rottner, preşedintele Consiliului Regional din Zona de Est a Franţei.


„De câteva săptămâni se încearcă ajungerea la un nivel european de cooperare, dar suntem blocaţi într-o decizie centrală a Germaniei. Înţeleg preocupările legitime ale Germaniei, dar lucrurile ar fi trebuit gestionate diferit de mult timp”, argumentează Jean Rottner.

Cei 27 de lideri ai UE au căzut de acord, după summitul online privind gestionarea pandemiei, să mențină restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații, în contextul în care statele membre încearcă să controleze apariția noilor variante de coronavirus care ar putea opri revenirea economică planificată.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: