luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 septembrie, 2018

Berlinul își întărește capacitățile cibernetice pentru a contracara „războiul hibrid” al Rusiei, care a țintit  și trupele germane staționate pe flancul estic al NATO. Angela Merkel a anunțat înființarea unei unități cibernetice speciale în cadrul forțelor germane, cu scopul de a construi capacități în această zonă, dar nu a oferit detalii.

Germania a desfășurat anul trecut peste 500 de militari în Lituania, în cadrul unei misiuni NATO de descurajare a Rusiei.


La scurt timp după sosire, trupele germane au fost vizate de acuzații false de viol, iar presa a relatat că Moscova a ordonat atacuri cibernetice ce aveau ca țintă telefoanele soldaților staționați în Lituania.

„Aici, vă confruntați cu o situație ce reprezintă o altă parte a doctrinei militare ruse: ideea de război hibrid”, a declarat cancelarul Merkel într-un discurs ținut în fața trupelor germane staționate la bază Rukla din Lituania.

Alianța Nord-Atlantică a acuzat Moscova că utilizează tehnici de „război hibrid”, inclusiv subversiune, propagandă şi războiul cibernetic, în încercarea de a submina statele occidentale fără să declanșeze o reacție militară completă din partea NATO.

Rusia a negat în repetate rânduri aceste acuzații și susține că NATO provoacă o cursă a înarmării.


„Nu suntem foarte obișnuiți cu războiul hibrid. În mod clar, însă, voi îl experimentați aici. Nu degeaba am creat în Germania o unitate cibernetică specială în cadrul forțelor germane cu scopul de a construi capacități în această zonă”, a mai afirmat Merkel, citată de TheLocal.de, fără a oferi însă detalii despre această unitate.

Reaminitm că Angela Merkel declara încă din 2016 că Germania trebuie să învețe să trăiască sub presiunea constantă a atacurilor cibernetice ale Rusiei, pentru că acestea au devenit cotidiene.

“Trebuie să învățăm cum să le facem față,” spunea atunci cancelarul german.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: