luni

5 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2021

Trei puteri europene – Franța, Germania și Marea Britanie – au avertizat Iranul, sâmbătă, să nu înceapă să producă uraniu metalic drept carburant pentru un reactor de cercetare, pentru că ar încălca acordul nuclear din 2015, ceea ce ar avea implicaţii militare serioase.

Autoritatea de supraveghere în domeniul nuclear a Naţiunilor Unite, IAEA, şi Teheranul, au anunţat, miercuri, că Iranul a început să lucreze în acest sens, încălcând din nou acordul nuclear convenit de Iran cu şase mari puteri occidentale.

Teheranul vrea să preseze astfel Statele Unite să ridice sancţiunile americane.


”Încurajăm puternic Iranul să oprească această activitate şi să revină la respectarea în totalitate a angajamentelor asumate în cadrul acordului Joint Comprehensive plan of Action”, au afirmat Franţa, Marea Britanie şi Germania, într-un comunicat comun citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Iranul şi-a accelerat în ultimele două luni acţiunile prin care încalcă acordul nuclear. Unele dintre aceste încălcări au avut loc în urma uciderii unui cercetăptor iranian important, în luna noiembrie. Teheranul acuză că asasinatul a fost organizat de Israel.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: