miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2020

Ministrul de externe german, Heiko Maas (foto), a criticat într-un articol managementul crizei la nivel global al crizei pandemice declanșate de coronavirusul Covid-19, cu trei luni înainte de preluarea de către Germania a președinției semestriale a Consiliului UE.

Mesajul lui Heiko Maas a fost tranşant, a criticat SUA pentru că au acţionat prea lent şi China pentru regimul autoritar, într-un articol de opinie publicat duminică de cotidianul Die Welt și citat de Reuters.

Pandemia de coronavirus a cuprins 214 ţări şi teritorii și a înregistrat 1,6 milioane de infectări şi 106.000 decese.


„Vom avea o „preşedinţie corona” pentru a învinge corona şi consecinţele sale”, a scris Heike Maas.

O reducere graduală şi coordonată a restricţiilor de circulaţie va fi unul dintre primele obiective „odată ce vom fi în afara pericolului” („out of the woods”, eng.), a promis şeful diplomaţiei germane.

Blocul comunitar va trebui să tragă învăţăminte din această criză, privind îmbunătăţirea protecţiei civile în UE şi achiziţiile şi producţia comune de provizii medicale.

UE are, de asemenea, nevoie să-și „îndrepte greşelile” pe care criza le-a relevat, potrivit lui Heiko Maas în editorialul său, referindu-se la restricţiile asupra democraţiei şi a statului de drept „sub pretextul luptei împotriva corona, care sunt inacceptabile în Europa”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: