miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 ianuarie, 2018

Șansele ca Germania să fie guvernată din nou de o ”mare coaliție” scad după ce aliatul bavarez tradițional al Creștin Democraților Angelei Merkel a cerut reducerea nivelului de impozitare al companiilor.

Potrivit publicației germane Focus, formațiunea bavareză CSU a trimis CDU un document de poziție legat de apropiatele negocieri cu SPD în care afirmă că dorește ca noul guvern să reducă impozitele plătite de companii.

Dorința CSU vine în contradicție cu poziția SPD, ai cărui lideri se vor întâlni pe 7 ianuarie cu conducerea CDU pentru o primă rundă de discuții oficiale legat de posibilitatea formării unei coaliții de guvernare împreună cu CSU și CDU.


SPD a anunțat încă din 2017 că ar dori să majoreze impozitele plătite de persoanele bogate, cerând și creșterea alocărilor bugetare în sectoare precum educație, sănătate și infrastructură.

În documentul de poziție elaborat de către CSU scrie: ”Dacă Germania nu va acționa imediat, în viitorul apropiat țara va avea, la nivel internațional, unul dintre cele mai mari niveluri de taxare a afacerilor”

Formațiunea bavareză face aceste propuneri în contextul în care legislatrivul american a aprobat scăderea impozitului pe afaceri, de la 35%, la 21 %. Potrivit Focus, Marea Britanie și Franța intenționează să aprobe decizii similare de reducere a impozitelor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Răspunsul Germaniei la reforma fiscală din Statele Unite trebuie să fie unul complex, bazat pe predictibilitate, reducerea impozitelor și scăderea inflației”, scrie în documentul citat de publicația germană.


Ankela Merkel este nevoită acum să încerce reeditarea unei coaliții de guvernare cu SPD după ce tentativa de a forma o coaliție cu Verzii și cu Liberalii a eșuat în noiembrie 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: