marți

17 mai, 2022

GDF Suez România, amendată de ANRE pentru proiectul „Transmitere 3 facturi simultan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2015

gdf suez romaniaANRE a amendat cu 200.000 de lei GDF Suez Energy Romania din  cauza modului în care a facturat mai mulți clienți finali din categoria B 1 (noncasnici cu un consum anual de până la 23,25 MWh). Compania a plătit deja amenda, potrivit unui comunicat al Agenției.

GDF a introdus în urmă cu mai multe luni un nou proiect – „Transmitere 3 facturi simultan”, o metologie nouă care a bulversat consumatorii – prin care  o parte dintre consumatorii B1 primeau trei facturi o dată: una pentru consumul realizat în ultima lună (F1) și celelalte cu estimări pentru următoarele două luni (F2 și F3).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noul sistem nu a fost trimis spre aprobare la ANRE, așa cum impune legislația, și „nu a respectat obligaţia legală de a utiliza valori ale puterii calorifice superioare (PCS) reale, transmise de către operatorul de distribuție a gazelor naturale, la facturarea consumului de gaze naturale, pentru locurile de consum”.


ANRE a constatat că, de fapt, furnizorul a utilizat ca valori ale puterilor calorifice superioare a gazelor naturale (PCS), la emiterea facturilor estimate F2 și F3, corespunzătoare celor două perioade de consum lunare estimate, aceeași valoare a puterii calorifice superioare aferentă perioadei de regularizare pentru cele trei luni anterioare, corespunzătoare facturii F1.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: