vineri

29 martie, 2024

23 noiembrie, 2022

În contextul invadării Ucrainei de către Rusia, care a dus la perturbări ale comerţului internaţional cu mărfuri, şi în special ale comerţului cu produse energetice, ponderea Rusiei în importurile de energie ale UE a scăzut cu peste zece puncte procentuale între primul şi al treilea trimestru din 2022, de la 25,5% la 15,1%, arată datele publicate de Eurostat.

Pe baza valorilor ajustate sezonier, ponderea Rusiei în importurile de energie ale UE a fost relativ stabilă până în primul trimestru din 2022 (între 26% şi 27,6%).

Ponderea a scăzut semnificativ între primul şi al doilea trimestru din 2022, iar tendinţa a continuat între al doilea şi al treilea trimestru din 2022.

Cresc importurile din SUA și Marea Britanie


În trimestrul doi din 2022, ponderea combinată a Statelor Unite şi Marii Britanii a fost cu 1,4 puncte procentuale mai ridicată decât a Rusiei, iar această diferenţă a crescut la 4,8 puncte procentuale în trimestrul trei din 2022, mai arată datele Eurostat.

În trimestrul III, importurile de energie din SUA au reprezentat 12,2% din total, iar cele din Marea Britanie 7,7%, conform datelor Eurostat.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: