joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 noiembrie, 2022

În contextul invadării Ucrainei de către Rusia, care a dus la perturbări ale comerţului internaţional cu mărfuri, şi în special ale comerţului cu produse energetice, ponderea Rusiei în importurile de energie ale UE a scăzut cu peste zece puncte procentuale între primul şi al treilea trimestru din 2022, de la 25,5% la 15,1%, arată datele publicate de Eurostat.

Pe baza valorilor ajustate sezonier, ponderea Rusiei în importurile de energie ale UE a fost relativ stabilă până în primul trimestru din 2022 (între 26% şi 27,6%).

Ponderea a scăzut semnificativ între primul şi al doilea trimestru din 2022, iar tendinţa a continuat între al doilea şi al treilea trimestru din 2022.

Cresc importurile din SUA și Marea Britanie


În trimestrul doi din 2022, ponderea combinată a Statelor Unite şi Marii Britanii a fost cu 1,4 puncte procentuale mai ridicată decât a Rusiei, iar această diferenţă a crescut la 4,8 puncte procentuale în trimestrul trei din 2022, mai arată datele Eurostat.

În trimestrul III, importurile de energie din SUA au reprezentat 12,2% din total, iar cele din Marea Britanie 7,7%, conform datelor Eurostat.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: