Garnitura de noi secretari de stat propuşi de PNL - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Garnitura de noi secretari de stat propuşi de PNL

15 ianuarie, 2013

Comitetul executiv al PNL a propus luni 11 noi secretari de stat, care se vor alătura celor prezenţi deja în Guvern, potrivit Mediafax:

 • Stejărel Olaru – Ministerul Afacerilor Externe (la Departamentul pentru Relaţia cu românii de pretutindeni). De profesie istoric, Olaru a intrat în politică după ce a fost numit consilier pe probleme de securitate al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. El a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al Radioului public.
 • Dan Manolescu – Ministerul de Finanţe. A fost impus de şeful PNL Bacău, Romeo Stavarache.
 • Gheorghe Hogea – Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul. În legislatura trecutp, Hogea a fost deputat PDL de Caraş-Severin, însă din aprilie 2012 a plecat la PNL, cu toată echipa lui Sorin Frunzăverde, care l-a şi impus în Guvern.
 • Cristian Ghibu – Ministerul Transporturilor. El a fost directorul CFR SA, din mai 2012 până anul acesta, când a fost înlocuit cu grecul Dimitris Sophocleous. Anterior, Ghibu a fost director adjunct al Direcţiei de Administrare a patrimoniului Public şi Privat Iaşi, de la primărie. El este membru al Biroului politic judeţean al PNL Iaşi, unde preşedinte este Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.
 • Radu Boroianu – Ministerul Culturii. El a mai ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii în perioada 1990-1992. Boroianu a fost şi ministru al Informaţiilor publice (1996-1997), ambasador în Elveţia (1997-2001), senator (1996-2000). Radu Boroianu a fost şi preşedinte-director general al Casei de Licitaţii ”Artmark” şi al Galeriilor Art Society şi Point Contemporary.
 • Grigore Trache – Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei. El a fost primar al oraşului ilfovean Popeşti-Leordeni.
 • Manuel Donescu – Ministerul Economiei. În 2012, el a fost consilier personal al ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu. Anterior, a fost secretar la Ambasada României de la Tokio.
 • Valentin Soneriu – Ministerul Agriculturii. A fost impus de organizaţia PNL Braşov, al cărei vicepreşedinte este. El este consilier judeţean la CJ Braşov şi are afaceri în industria alimentară.
 • Ionuţ Iuga – Ministerul Mediului, la Ape, Păduri şi Piscicultură. A fost consilier local la Râmnicu Sărat.
 • Puiu Gelu – Ministerul Mediului, la Ape, Păduri şi Piscicultură. Are susţinerea PNL Suceava.
 • Adrian Pană – Ministerul Sănătăţii. El este susţinut de filiala PNL Vâlcea.citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr