marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 februarie, 2021

Echipe mixte formate din comisaril ai Gărzii de Mediu și polițiști locali din București vor efectua controale în Capitală, începând de luni, pentru a identifica marii poluatori.

Verificările vor fi făcute atât la depozite legale sau ilegale de deșeuri, dar și pe șantiere, la fabrici și CET-uri.

Aceste echipe vor dispune de stația mobilă pentru măsurarea aerului, aflată în proprietatea Primăriei Municipiului București, și vor putea amenda persoane fizice și persoane juridice – societăți comerciale și primării.


Controalele au fost anunțate săptămâna trecută, de ministrul Mediului, Tanczos Barna:

,,Garda de Mediu Bucureşti a avut 10 inspecturi la o capitală la peste 2 milioane de cetăţeni. Este incredibil, dar aceasta era situaţia acum trei sau patru săptămâni când am ajuns la minister. Împreună cu colegii, începând din 1 februarie vom începe controalele tematice. Am stabilit o colaborare cu Primăriile de sector pentru a face echipe de control mixe.”

În ultimul an au fost raportate frecvent depășiri ale nivelului de particule în Capitală, mai ales în weekend. Fostul ministru al Mediului Costel Alexe nu a reușit să identifice responsabilii acestor depășiri mari ale concentrației admise de pulberi.

România a fost condamnată joi de Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru nerespectarea sistematică și persistentă, din anul 2007 și până cel puțin în anul 2016, a valorilor‑limită zilnice pentru concentrațiile de particule în suspensie (PM10) în aerul din București.


Instanța europeană consideră că statul român se face vinovat că nu a găsit soluții pentru reducerea poluării din Capitală.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: