joi

23 mai, 2024

5 iunie, 2021

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a anunțat că Garda de Mediu a demarat controale la firmele de salubritate din Capitală pentru ca situaţia de la Sectorul 1 „să nu fie un precedent periculos” și „astfel de lucruri să nu se mai întâmple” .

Octavian Berceanu a anunțat că a mers pe teren, în Sectorul 1 al Capitalei – unde gunoiul nu a mai fost ridicat de la 1 iunie din cauza disputei între firma de salubritate şi administratia locala – şi a constatat că ploaia a îmbibat deşeurile neridicate, care emană acum „miros groaznic”.


Şeful Gărzii Naţionale de Mediu a afirmat sâmbătă dimineaţă, potrivit News.ro: „Din experienţa practică, ce ne-a salvat pe noi, cetăţenii, sunt temperaturile care sunt neobişnuit de scăzute în această perioadă. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29-32 de grade, era un disconfort puternic, pronunţat. Gunoaiele miros. Imaginaţi-vă că noaptea au fost 9-10 grade, deocamdată, altfel ar fi fost un dezastru”.

Octavian Berceanu consideră că ceea ce se întâmplă în sectorul 1 în problema gestionării deşeurilor este „un joc la limită dus şi de primărie, şi de operator, pe spinarea cetăţenilor”.

Berceanu a menţionat că, de miercuri, Garda de Mediu a început un control la primăriile de sector şi la firmele de salubritate „ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple”. Controlul va fi finalizat, cel mai probabil, marţi şi „dacă este cazul” verificarea realizată de Garda de Mediu „va fi baza controalelor celorlalte instituţii ale statului”.

Este a doua oară în jumătate de an când locuitorii sectorului 1 se confruntă cu această situaţie.

Războiul gunoaielor din Sectorul 1


Primarul Clotilde Armand a anunțat vineri pe Facebook că a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 „cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”. Primarul a cerut locuitorilor din sector să sune la Poliția Locală Sector 1 și să continue să reclame neridicarea gunoiului.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat vineri, referitor la problema gunoiului menajer neridicat din Sectorul 1, că soluţia cea mai rapidă ar fi ca Romprest să îşi îndeplinească obligaţiile. El a adăugat că legea prevede obligaţia administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor publice.

Acesta a mai spus Instituţia Prefectului este interesată dacă există sau nu o ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei şi în funcţie de asta poate fi luată o decizie cu privire la solicitarea făcută de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Romprest acuză că ”în mandatul actualului primar, aplicarea clauzelor contractului şi a prevederilor legale este discreţionară” și vineri a anunţat că ”va face efortul” de a colecta şi stoca temporar, pentru o perioadă limitată, deseurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică – Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, toate aflate in subordinea Primariei Sectorului 1.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: