vineri

14 iunie, 2024

20 august, 2019

Terminal Otopeni, proiect

Autorizația de construcție pentru legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă a fost emisă, a anunțat marți Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Lucrările vor fi executate de asocierea Arcada – ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH, contractul-  semnat în iunie- este în valoare de 398,16 milioane lei fără TVA.

Contractul are, oficial, o durată de 14 luni (2 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie), însă reprezentanții CFR dau ca termen de finalizare mai 2020, chiar înainte de meciurile organizate de București în cadrul EURO 2020 (Campionatul eropean de fotbal).


„Astăzi am semnat autorizația de construire pentru legătură feroviară dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord, fiind primul proiect din țară de acest fel. Astfel, toți călătorii care tranzitează aeroportul vor beneficia de această legătură alternativă cu centrul orașului”, a spus Ovidiu Sîrbu, secretar de stat Ministerul Transporturilor.

În paralel, CFR mai desfășoară un contract cu Porr Construct pentru dublarea liniei de cale ferată (8 km) între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, proiect în valoare de 50,5 milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: