marți

24 mai, 2022

Gabriel Biriș: Conceptul de ”debirocratizare” nu e fericit, trebuie vorbit de ”eficientizarea” administrației

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2016

gabriel_birisSecretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice Gabriel Biriș, consideră că în mesajele publice termenul de ”debirocratizare” ar trebui înlocuit cu sintagma ”eficientizarea administrației publice”.

Prezent joi la lansarea „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, oficialul Ministerului de Finanțe a explicat utilitatea adaptării mesajului în ceea ce privește una dintre prioritățile Guvernului Cioloș.

”Conceptul de debirocratizare nu este cel mai fericit. Trebuie să vorbim de eficientizarea administrației publice, de cum facem să acordăm servicii publice de calitate cetățeanului și contribuabilului, nu trebuie să vorbim de debirocratizare. Debirocratizarea, ca termen, poate să conducă la gândul că putem funcționa fără birocrație. Complet greșit! Nu există stat fără birocrație. Fără birocrați, ar fi haos”, a spus Gabriel Biriș.


Secretarul de stat a explicat că conceptul de debirocratizare ar putea destabiliza oamenii care lucrează în sistem, iar fără aceștia nu se pot lua măsuri de eficientizare și de creștere a calității administrației publice.

”În eficientizarea administrației și de creștere a serviciilor publice, cred că principala măsură trebuie să fie cea a informatizării, a unificării bazelor de date pentru că, în momentul de față, România nu prea pare din punct de vedere al administrației un stat unitar. Fiecare instituție are propriile baze de date”, a precizat Gabriel Biriș.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a adăugat că este nevoie de baze de date comune la nivelul instituțiilor.

”România are certe avantaje care țin în special de sectorul IT: are una dintre cele mai mari viteze de internet și un grad mare de accesibilitate la internet din lume. Toate acestea trebuie folosite în interesul nostru, pentru că, atunci când vine vorba de folosirea acestor instrumente, din punct de vedere al folosirii lor în administrație, suntem în Evul Mediu”, a concluzionat Gabriel Biriș.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: