luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2012

Grupul celor mai mari economii ale lumii G20 s-a angajat vineri la Washington să majoreze resursele financiare ale Fondului Monetar Internaţional cu peste 430 de miliarde de dolari, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Există angajamente ferme de creştere a resurselor puse la dispoziţia FMI cu mai mult de 430 de miliarde dolari”, au declarat miniştrii de finanţe ai grupului într-un comunicat publicat la sfârşitul unei reuniuni la Washington.

Într-un comunicat separat, citat de AFP, FMI anunţă repartizarea acestor angajamente, dintre care cele mai importante sunt de 150 de miliarde de euro de la zona euro, 60 miliarde de dolari de la Japonia şi 72 miliarde de dolari de la „China, Rusia şi alte ţări” neprecizate.


„Ei trebuie sa se întoarcă acasă, să comunice într-un mod adecvat”, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-o conferinţă de presă.

G20 a explicat că a luat această decizie în faţa unei conjuncturi incerte.

„Previziunile de creştere pentru anul 2012 rămân moderate, reducerea datoriilor împiedică creşterea consumului şi a investiţiilor, volatilitatea rămâne ridicată, ceea ce reflectă presiunile de pe pieţele financiare din Europa, precum şi riscurile persistente”, a explicat el.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: