luni

5 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2012

Declarațiile pe care liderii USL le fac de când rezultatul referendumului de duminică înclină spre invalidarea scrutinului anunță că o coabitare pare, practic, imposibilă. Atât premierul cât și alți lideri USL rămân, prin declarațiile lor, în logica și rațiunea care au consumat lunile de când se află la guvernare: poziționarea față de Traian Băsescu.

Iată câteva din declarațiile care anunță viitoarele relații dintre majoritatea parlamentară și președintele suspendat care se pregătește să revină la Cotroceni:

Premierul Victor Ponta: ”Dl Băsescu politic e demis, nu mai există. Dl Băsescu trăieste în lumea lui, are o singură obsesie, să-și ia înapoi avantajele, vila si mașina (…) ”Nu ai ce discuta cu un om pe care românii l-au respins. E foarte incoerent (…) Toate declarațiile iresponsabile ale lui Băsescu au avut rezultate negative. (…) Trebuie să ne facem datoria față de cei 8 milioane de români și să-i apărăm de Băsescu și de profitorii din jurul său”.


Ion Iliescu: ”O coabitare devine imposibilă. Domnul Băsescu trebuie să n-aibă curaj să mai scoată nasul în lume, cum se spune! Dacă s-ar întoarce, să stea închis în Cotroceni şi să aştepte verdictul cetăţenilor, să respecte Parlamentul. Dar eu cred că moralmente, domnul Băsescu n-are nici o autoritate să se mai întoarcă, el a fost rejectat de o majoritate zdrobitoare a românilor, n-are ce să mai caute la Cotroceni” – a spus președintele onorific al PSD la RFI.

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD: ”Traian Băsescu nu mai poate rămâne președinte, au votat împotriva lui 90% dintre cei care au fost la urne. CCR nu poate vota împotriva poporului român”.

Andrei Marga, ministru de Externe: ”Legitimitatea președintelui suspendat a dispărut cu totul. (…) In condițiile cunoscute – vacanță, mulți oameni deplasați, rezultatul obtinut este totuși excelent. Pe de altă parte, dacă nu ar fi fost boicotul, se realizau toate țintele”.

Valeriu Zgonea (PSD) președintele Camerei Deputaților: ”Nu văd pe cine mai reprezintă Traian Băsescu, are obligația morală să își dea demisia. Criza politică va continua. Cred cu tărie ca astăzi Traian Băsescu nu mai este președinte”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: