sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 mai, 2022

UniCredit SpA și Citigroup analizează varianta schimburilor de active cu instituții financiare din Rusia, în încercarea de a evita deprecieri importante pe măsură ce părăsesc piața rusească, a anunțat duminică Financial Times, citat de Reuters.

Mai multe oferte au fost primite de grupul financiar italian UniCredit din partea instituțiilor financiare rusești pentru subsidiara sa locală, după ce directorul general Andrea Orcel a anunțat în martie că ia în calcul retragerea băncii din Rusia.

Citigroup este una dintre băncile din SUA cu cel mai diversificat portofoliu. Citi oferă finanțare comercială corporațiilor și gestionarea averii miliardarelor din întreaga lume, dar a refuzat să comenteze privind viitorul operațiunilor sale din Rusia.


UniCredit a primit o ofertă de la grupul Interros, deținut de Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogați oligarhi din Rusia și unul care nu a fost sancționat de către SUA, Marea Britanie sau de Uniunea Europeană.Banca italiană a refuzat oferta, mai scrie Financial Times.

Nici UniCredit și nici Interros nu au răspuns solicitărilor Reuters pentru comentarii.

În martie, UniCredit și-a detaliat expunerea față de Rusia, când a anunțat că ar putea pierde, în cel mai rău caz, 7,4 miliarde de euro.

Directorul executiv al Citi, Jane Fraser, a declarat încă de anul trecut că banca va ceda afacerea de consum din Rusia, împreună cu altele de pe piețele din Asia și EMEA, despre care a spus că sunt prea mici pentru a fi păstrate. Și a găsit cumpărători pentru multe dintre aceste afaceri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: