sâmbătă

21 mai, 2022

Frontex: Balcanii de Vest au devenit în iunie cea mai activă rută de intrare în Europa a imigranților ilegali

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2020

Balcanii de Vest au devenit în luna iunie cea mai activă rută de intrare ilegală în Europa, anunță Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex). În această perioadă au fost înregistrate 2.050 de treceri ilegale de frontieră, cu 70% mai multe decât în luna mai și de trei ori mai mult decât cele din iunie 2019.

În total, aproape 9.300 de migranți au fost depistați la granița UE în regiunea Balcanilor de Vest, în prima jumătate a acestui an, cu 73% mai mult decât în ​​primele șase luni ale anului 2019.

Doi din trei migranți interceptați la granițele Balcanilor de Vest au fost sirieni, iar 17%  afgani.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Numărul de migranți care traversează această regiune a crescut din cauza numărului mai mare de persoane care au debarcat inițial în Grecia și pe fondul eliminării măsurilor anti-Covid de către statele din regiune, explică Frontex.

Situația de pe rutele clasice:

  • pe ruta Mediteranei de Est au fost detectate doar 200 de treceri ilegale. Acestea sunt date preliminare, dar Frontex estimează că cifrele finale vor fi similare celor din mai, adică la cele mai mici cote înregistrate după 2009
  • pe ruta Mediterana centrală – în iunie, numărul intrărilor a scăzut cu aproape 50%, până la puțin peste 900. În prima jumătate a acestui an, totalul pentru regiune a ajuns aproape de 7.200, ceea ce este dublu față de aceeași perioadă a anului 2019. Aceasta se datorează în mare parte numărului mai mare de la începutul anului 2020, comparativ cu cifrele foarte scăzute de acum un an.
  • Mediterana de Vest – 750 de treceri ilegale de frontieră depistate în iunie, cu 8% mai mult decât în ​​luna precedentă. Totalul pentru primele șase luni ale anului 2020 s-a redus la jumătate, la circa 4.500, algerienii reprezentând una din două sosiri.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: