duminică

26 mai, 2024

13 iulie, 2020

Balcanii de Vest au devenit în luna iunie cea mai activă rută de intrare ilegală în Europa, anunță Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex). În această perioadă au fost înregistrate 2.050 de treceri ilegale de frontieră, cu 70% mai multe decât în luna mai și de trei ori mai mult decât cele din iunie 2019.

În total, aproape 9.300 de migranți au fost depistați la granița UE în regiunea Balcanilor de Vest, în prima jumătate a acestui an, cu 73% mai mult decât în ​​primele șase luni ale anului 2019.

Doi din trei migranți interceptați la granițele Balcanilor de Vest au fost sirieni, iar 17%  afgani.


Numărul de migranți care traversează această regiune a crescut din cauza numărului mai mare de persoane care au debarcat inițial în Grecia și pe fondul eliminării măsurilor anti-Covid de către statele din regiune, explică Frontex.

Situația de pe rutele clasice:

  • pe ruta Mediteranei de Est au fost detectate doar 200 de treceri ilegale. Acestea sunt date preliminare, dar Frontex estimează că cifrele finale vor fi similare celor din mai, adică la cele mai mici cote înregistrate după 2009
  • pe ruta Mediterana centrală – în iunie, numărul intrărilor a scăzut cu aproape 50%, până la puțin peste 900. În prima jumătate a acestui an, totalul pentru regiune a ajuns aproape de 7.200, ceea ce este dublu față de aceeași perioadă a anului 2019. Aceasta se datorează în mare parte numărului mai mare de la începutul anului 2020, comparativ cu cifrele foarte scăzute de acum un an.
  • Mediterana de Vest – 750 de treceri ilegale de frontieră depistate în iunie, cu 8% mai mult decât în ​​luna precedentă. Totalul pentru primele șase luni ale anului 2020 s-a redus la jumătate, la circa 4.500, algerienii reprezentând una din două sosiri.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: