duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iulie, 2017

Consiliul Investitorilor Străini – FIC l-a ales recent pe Franz Weiler (foto) în funcția de președinte, pentru un mandat de un an.

Franz Weiler este CEO-ul Uniqa Asigurări și în mandatul trecut din Board-ul FIC a coordonat grupul de lucru pentru servicii financiare.

Franz Weiler îl înlocuiește pe Eric Stab, Chairman și CEO al ENGIE România, care a fost președinte în perioada mai 2015 și iunie 2017, pentru două mandate, și care va continua activitatea în Board-ul FIC ca vicepreședinte.


Mihai Bogza a fost reales la rândul său vicepreședinte și Farrukh Khan, trezorier.

Fostul președinte Eric Stab declară: ”Anul acesta a fost unul important pentru noi, deoarece FIC a împlinit 20 de ani de activitate în România. Această aniversare evidențiază încă o dată angajamentul investitorilor străini pentru această țară.

În ultimele două decenii FIC a fost unul dintre partenerii constanți de dialog ai autorităților din România. În perioada celui de-al doilea mandat al meu, FIC și-a concentrat eforturile în două direcții foarte importante.

Una dintre ele este Va Urma (www.vaurma.ro), o platformă prin care comunitatea membrilor FIC a ajuns la concluzia că România poate deveni una dintre primele zece economii ale Uniunii Europene, dacă face investiții semnificative în infrastructură, capital uman și eficiență publică și privată.


Celălalt proiect important a fost publicarea raportului privind evoluția și impactul investițiilor străine în România. Credem că investițiile străine au contribuit semnificativ la dezvoltarea economică a României și că vor fi în continuare o sursă esențială de finanțare.

Ne-am propus să vorbim public despre investițiile străine din România doar pe baza unor date și cercetări solide. A fost un privilegiu și o plăcere pentru mine să fiu președintele FIC de-a lungul celor două mandate dar niciuna dintre realizări nu ar fi fost posibilă fără sprijinul celorlalți colegi din Board-ul FIC.

Vreau să le mulțumesc tuturor și, în același timp, să-i doresc succes lui Franz în această nouă poziție.”

Noul președinte, Franz Weiler, a afirmat: ”Este o onoare pentru mine că ceilalți membri de Board au avut încredere în mine și folosesc această oportunitate ca să le mulțumesc. Îl felicit, de asemenea, pe Eric Stab și ceilalți membri din echipa executivă pentru efortul deosebit pe care l-au depus.

FIC va continua să lucreze la Va Urma și să analizeze impactul investițiilor străine în România. În același timp ne pregătim de un dialog susținut cu autoritățile și cu publicul pe marginea celei de-a 11-a ediții a Cărții Albe la care au lucrat peste 120 de specialiști din companiile membre FIC.

Cartea Albă este un document extins pe care FIC îl publică la fiecare doi ani și care însumează recomandările membrilor pentru politici publice care să faciliteze dezvoltarea economică sustenabilă, pe termen lung. Este încă o dovadă a angajamentului investitorilor străini față de România.

Membrii FIC au investit pe termen lung în această țară și tocmai de aceea sunt interesați de dezvoltarea ei economică și de bunăstarea cetățenilor.”
Potrivit unui comunicat al organizației, board-ul FIC 2017-2018 are următoarea componență:
1. Daniel ANGHEL, Tax Partner PwC Romania
2. Mihai BOGZA,, Chairman of the Board Bancpost
3. Yves CARACATZANIS, President &CEO/Managing Director Renault/ Automobile DACIA
4. Liudmila CLIMOC, CEO Orange Romania
5. Mariana GHEORGHE, CEO OMV Petrom
6. Farrukh KHAN, Partner – Assurance and Risk Services Deloitte Romania
7. Gustavo NAVARRO, Managing Director CRH CIMENT Romania
8. Matteo PATRONE, Regional Director EBRD
9. Richard PERRIN, Partner, Head Advisory KPMG
10. Veronica SAVANCIUC, President & CEO Mullenlowe Group
11. Eric STAB, Chairman & CEO Engie Romania
12. Vasileios STAVROU, CEO Mega Image
13. Michal SZCZUREK, Country Manager ING Bank Romania
14. Ravinder TAKKAR, CEO Vodafone Romania
15. Franz WEILER, CEO Uniqa Asigurări

Consiliul Investitorilor Străini – FIC numără în prezent 130 de companii membre care angajează 182.000 de oameni și au o cifră anuală de afaceri de peste 180 de miliarde de lei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: