joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2021

Senatul francez a votat duminică dimineaţa, cu numeroase amendamente, proiectul prin care guvernul propune vaccinarea anti-Covid obligatorie a personalului sanitar şi extinde utilizarea certificatelor medicale în locurile publice. Modificările au fost făcute în urma protestelor față de noile măsuri anti-Covid.

Textul va merge la o comisie comună de deputaţi şi senatori, care va discuta amendamentele duminică după-amiază în vederea adoptării finale, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Printre principalele modificări se numără condiţionarea utilizării acestui permisului de sănătate – fie de vaccinare, fie de un istoric de boală sau de un test negativ pentru coronavirus în ultimele 48 de ore – de starea de urgenţă sanitară, care a fost prelungită până la 31 octombrie.


De asemenea, senatorii au eliminat necesitatea prezentării certificatului în centrele comerciale, cum propunea guvernul. Documentul va fi necesar pentru accesul în baruri, cafenele, restaurante şi transport pe distanţe lungi, precum şi la muzee, monumente şi locuri culturale, unde este deja necesar.

Senatorii au mai adăugat:

  • nu va fi necesară prezentarea documentului la terase, deoarece riscul de infectare este mai mic
  • obligația referitoare la permis nu va afecta până la 30 septembrie minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani (pentru a le acorda timp suficient pentru vaccinare)
  • lucrătorii din unităţile de alimentaţie publică şi din alte unităţi asociate cu utilizarea lui vor avea termen până la 15 septembrie să se vaccineze.

Altă măsură care a fost aprobată în timpul discuţiilor de sâmbătă, care au durat până la votul de la primele ore ale dimineţii, este că sancţiunea pentru personalul sanitar care refuză să se vaccineze după două luni nu va mai fi în niciun caz concedierea, aşa cum cerea guvernul.

Senatorii şi deputaţii vor încerca să ajungă la un acord privind adoptarea finală a proiectului de lege începând de duminică după-amiaza, la o zi după ce manifestaţiile împotriva extinderii utilizării acestui certificat de sănătate au reunit sâmbătă 160.000 de persoane în toată ţara.


Cifrele privind infecţiile de sâmbătă au arătat o nouă creştere, cu aproximativ 25.000 de cazuri într-o singură zi, în timp ce numărul spitalizărilor a rămas neschimbat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: