luni

17 ianuarie, 2022

Franța pregătește ”repatrierea” industriei sanitare. Emmanuel Macron a anunțat investiții de 200 de milioane de euro în infrastructura de producție

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2020

Președintele francez Emmanuel Macron (foto) a anunțat marți, în timpul unei vizite la o uzină Sanofi din regiunea Rhône, că executivul plănuiește să readucă industria sanitară pe teritoriul țării, transmite Euractiv.

Deși numărul de noi cazuri de Covid-19 din Franța scade zilnic, președintele Emmanuel Macron a anunțat următorii pași pentru relocarea facilităților de producție din industria sanitară înapoi în Franța.
Conferința de presă a fost susținută alături de CEO-ul Sanofi, care a anunțat inaugurarea a două facilități pentru cercetarea și dezvoltarea de vaccinuri, pe teritoriul țării.

Președintele francez a promis totodată înființarea unui ”mecanism de planificare” a producție de echipamente sanitare și medicamente, precum și un pachet de 200 de milioane de euro pentru finanțarea infrastructurii de producție.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Emmanuel Macron a încurajat compania să mute și producția de paracetamol înapoi în Franța. Aceasta a fost întreruptă în 2008, când producătorul de medicamente Rhodia a decis să închidă uzina, din motive legate de profitabilitate.

La acel moment, sindicatele din domeniul sănătății au avertizat că încetarea producției locale de paracetamol reprezintă o problemă de sănătate publică.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr