marți

28 mai, 2024

17 iunie, 2020

Președintele francez Emmanuel Macron (foto) a anunțat marți, în timpul unei vizite la o uzină Sanofi din regiunea Rhône, că executivul plănuiește să readucă industria sanitară pe teritoriul țării, transmite Euractiv.

Deși numărul de noi cazuri de Covid-19 din Franța scade zilnic, președintele Emmanuel Macron a anunțat următorii pași pentru relocarea facilităților de producție din industria sanitară înapoi în Franța.
Conferința de presă a fost susținută alături de CEO-ul Sanofi, care a anunțat inaugurarea a două facilități pentru cercetarea și dezvoltarea de vaccinuri, pe teritoriul țării.

Președintele francez a promis totodată înființarea unui ”mecanism de planificare” a producție de echipamente sanitare și medicamente, precum și un pachet de 200 de milioane de euro pentru finanțarea infrastructurii de producție.


Emmanuel Macron a încurajat compania să mute și producția de paracetamol înapoi în Franța. Aceasta a fost întreruptă în 2008, când producătorul de medicamente Rhodia a decis să închidă uzina, din motive legate de profitabilitate.

La acel moment, sindicatele din domeniul sănătății au avertizat că încetarea producției locale de paracetamol reprezintă o problemă de sănătate publică.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: