luni

15 aprilie, 2024

14 octombrie, 2018

Parisul a decis construirea unui gard de-a lungul graniţei cu Belgia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane.

Autorităţile franceze au intrat în alertă după ce virusul a fost detectat la mai mulţi porci mistreţi din Belgia în ultima lună, la doar câţiva kilometri de graniţa comună.


În încercarea de a opri răspândirea virusului, autorităţile din Franţa au interzis vânătoarea în zona de graniţă, iar oficialii din regiunea Meurthe-et-Moselle au început sâmbătă amplasarea gardurilor.

Gardul va acoperi o parte a graniţei comune, iar în zonele în care nu va putea fi instalat (pe autostrăzi etc.) vor fi folosite substanțe care vor alunga mistreții și alte animale sălbatice, a declarat Patrick Massenet, directorul federaţiei de vânătoare dn Meurthe-et-Moselle.

Meurthe-et-Moselle este una dintre cele câteva regiuni care au fost incluse în zona de supraveghere stabbilită de autoritățile franceze.

Ministerul Agriculturii din Franţa a transmis că detaliile finale ale proiectului nu au fost încă stabilite, deoarece se aşteaptă rezultatele studiului de fezabilite şi se doreşte colaborarea cu autorităţile belgiene şi cu Uniunea Europeană. Construcția va începe însă chiar săptămâna aceasta.


Belgia a decis uciderea a mii de porci sănătoși din zona contaminată, pentru a împiedica virusul să ajungă la fermele locale. În pofida a cestor eforturi, Coreea de Sud şi China au pus embargou pe exporturile de carne de porc provenite din Belgia, în contextul în care cele două ţări asiatice se confruntă ele însele cu o epidemie PPA.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: