sâmbătă

27 aprilie, 2024

1 noiembrie, 2019

Franța a reglementat circulația trotinetelor electrice prin introducerea în Codul rutier a unor prevederi specifice deplasării cu acest mijloc de transport devenit foarte popular în ultimii ani.

Potrivit Le Parisien, au fost stabilite limite de viteză și limite de vârstă pentru utilizarea trotinetei electrice și o serie de interdicții.

Decretul de modificare a Codului rutier a fost publicat vineri și vizează trotinete electrice, hoverboard-urile și uniciclurile (acele dispozitive electrice cu o roată) definite ca ”dispozitive de mișcare personală motorizate”.


Regulile au fost elaborate de Ministerul Transporturilor în colaborare cu Ministerul de Interne.

Principalele reglementări sunt:

  • limitarea dispozitivelor la o viteză de 25 km / orămaxim. Cei care nu respectă prevederea riscă amenzi de până la 1500 Euro. Vânzătorii sunt obligați să informeze clienții despre viteza maximă a dispozitivului.
  • utilizatorii trebuie să aibă minim 12 ani și nu au voie să ducă și o altă persoană pe trotinetă. Cei care nu respectă riscă amenzi de până la 35 de euro.
  • utilizarea căștilor audio în timpul mersului este interzisă.
  • trotinetele și celelalte dispozitive reglementate pot circula pe benzi pentru biciclete și drumurile publice unde viteza permisă este de maxim 50 km / h. Circulația pe trotuare este interzisă. O amendă de 135 € este prevăzută în caz de încălcare. Primăriile pot face propriul regulament și pot permite circulația pe trotuarele suficient de largi.
  • parcarea este permisă pe trotuar cu condiția să nu deranjeze pietonii. Primarii pot aplica însă reguli mai stricte, la nivel local. Primăria Parisului a interzis deja în această vară circulația trotinetelor electrice pe trotuare, iar parcarea acestora este strict interzisă pe zonele pietonale și pe carosabil „cu excepția spațiilor marcate dedicate parcării cu plată și parcării dispozitivelor motorizate pe două roți”.
  • trotinetele electrice și celelalte dispozitive reglementate trebuie să fie echipate cu lumini față și spate, catadioptrii și un claxon.
  • purtarea vestei reflectorizante (noaptea sau când este vizibilitate redusă) și casca nu sunt obligatorii în oraș, doar în afara acestuia.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: