miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2020

Statul francez a obținut aproape 2,8 miliarde de euro din vânzarea primelor fracvențe alocate 5G, a anunțat joi președintele Arcep, autoritatea națională de reglementare a telecomunicaţiilor, Sebastien Soriano.

Până la sfârșitul anului, câteva orașe vor avea acces la această tehnologie ultrarapidă.

Estimarea autorităților, în momentul scoaterii la licitație a acestor frecvențe era de peste două miliarde.


După 17 runde de oferte derulate pe parcursul a trei zile, cele 11 blocuri de frecvenţe au fost cumpărate de cei patru operatori telecom din Franța la 126 milioane de euro bucata. Alte 1,4 miliarde de euro au fost obținute la licitarea a patru blocuri de frecvenţe de 50 de MHz, ceea ce face ca preţul total al frecvențelor să fie de 2,8 miliarde de euro.

Orange a obţinut patru blocuri de frecvenţe, SFR trei blocuri, Bouygues Telecom şi Iliad câte două blocuri de frecvenţe fiecare.

Licitația a fost un succes și urmează investiții însemnate ale operatorilor, a declarat joi Sebastien Soriano, președintele Arcep, citat de France24.

În România, Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) avea programată  în ultimul trimestru din 2020 organizarea licitaţiei pentru acordarea frecvenţelor 5G.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În septembrie, Eduard Lovin, vicepreşedinte instituției a anunțat că acordarea licenţelor este imposibilă anul acesta, chiar şi în cel mai optimist scenariu.

Este necesară, spunea oficialul, transpunerea în legislaţia naţională a memorandumului SUA – România pe tema securității rețelelor 5G, ca şi a setului de instrumente (Toolbox-ul 5G) privind cerințele de securitate a rețelelor, adoptat la începutul acestui an de Comisia Europeană.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: