marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 februarie, 2019

Frans Timmermans, prim vicepreședintele Comisiei Europene și lider al socialiștilor europeni, a declarat pentru publicația Politico.eu că a fost „foarte strict și foarte clar” în întâlnirea pe care a avut-o vineri cu Liviu Dragnea, la Congresul socialiștilor europeni.

De asemenea, el a anunțat că săptămâna aceasta va avea o discuție cu guvernul Viorica Dăncilă, despre statul de drept, dar nu se arată foarte optimist.


Liderul PSD „vrea să discute cu noi, nu vrea să părăsească familia socialiștilor, vrea ca posibilele neînțelegeri să fie rezolvate. În următoarele săptămâni vom vedea dacă putem face asta”, a spus Frans Timmermans în interviul acordat sâmbătă pentru Brussels Playbook.

Oficialul european a anunțat că va avea o discuție cu guvernul Viorica Dăncilă, săptămâna aceasta: „Nu știu ce se va întâmpla. Totodată, nu știu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”. Frans Timmermans a explicat că a auzit că Dragnea ar fi spus presei române că toate problemele au fost deja rezolvate, dar i-a declarat lui Florian Eder, de la Brussels Playbook, Politico, că,”din păcate, nu e așa”.

Liviu Dragnea a participat în weekend, alături de premierul Dăncilă, la congresul socialiștilor din UE, desfășurat la Madrid. Vineri, în prima zi a reuniunii, el a avut o întâlnire cu Frans Timmermans, candidatul socialiștilor europeni la funcția de președinte al Comisiei Europene, și cu Udo Bullmann, șeful grupului socialist din Parlamentul European.

Liviu Dragnea a sugerat că a rezolvat problemele cu Frans Timmermans

Șeful PSD a susținut în disucrsul de vineri seara că a lămurit neînțelegerile cu prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și critic constant guvernului PSD-ALDE:


„Am avut o discuție foarte bună și foarte interesantă cu Serghei, cu Frans (Timmermans – n.red.) și am propus soluții pentru o comunicare mai bună. Din partea mea este toată deschiderea și sper să avem o comunicare mai bună”, a spus liderul PSD.

Au existat critici, printre care și europarlamentarul Ana Gomez, care s-au arătat nemulțumiți că i s-a permis liderului PSD să țină un discurs la Congreul socialiștilor.

Frans Timmermans: Nu vom face niciun compromis

Varianta întâlnirii celor trei a fost prezentată foarte diferit, sâmbătă, în discursul prim vicepreședintelui Comisiei Europene:

Suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră.

Acesta este un mesaj care a fost transmis clar lui Liviu Dragnea de către Serghei (Stanishev, n.r.), Udo (Bullmann, n.r.) şi cu mine.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

I-am spus: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale.

Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: