joi

1 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2021

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, admite că Uniunea Europeană (UE) a făcut greşeli în strategia de asigurare a vaccinurilor împotriva noului coronavirus pentru statele membre, informează duminică dpa.

„Este adevărat că s-au făcut greşeli în comandarea vaccinurilor la Bruxelles şi în statele membre”, a spus Timmermans într-un interviu pentru cotidianul german Tagesspiegel publicat duminică și preluat de Agerpres.
„Sunt gata să fac un bilanţ la sfârşitul pandemiei, când vom putea vedea ce am făcut greşit şi ce am făcut corect”, a spus el. Primul lucru care trebuie însă făcut este asigurarea condițiilor pentru ca „toţi din UE să primească vaccin”, a adăugat Timmermans.

Comisia Europeană a comandat în total cel puţin 1,4 miliarde de doze din patru vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus aprobate pe teritoriul UE, număr care teoretic este mai mult decât suficient pentru cei circa 450 de milioane de locuitori ai blocului comunitar. Livrările sunt eșalonate pe parcursul a doi ani.


Executivul blocului comunitar a fost criticat de statele membre că a întârziat autorizarea vaccinurilor și că nu a comandat doze mai multe din seruri care au fost foarte târziu finalizate.

Din exterior, Comisia Europeană este criticată pentru că afectează distribuirea vaccinurilor în alte state.

Recent, cinci state membre acuză Comisia că a permis ca unele state bogate din UE să negocieze separat aprovizionarea cu vaccinuri prin contracte cu producătorii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: