sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2017

Mihail Saakashvili

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a ridicat cetățenia fostului său aliat transformat de ceva vreme în rival Mihail Saakashvili (foto), anunță joi Politico, care citează presa ucraineană.

Ca replică la această decizie, Mihail Saakashvili a scris pe Facebook că “lipsirea de cetățenia ucraineană reprezintă un nou pas  către instalarea unei dictaturi”.


Mihail Saakashvili, care a fost președinte al Georgiei vreme de 2 mandate, între 2004-2007 și 2008-2014, și-a pierdut în decembrie cetățenia georgiană. Autoritățile de la Tibilisi l-au acuzat în 2014 că și-a depășit în trecut atribuțiile și a folosit abuziv fonduri de stat.

Președintele Petro Poroșenko i-a acordat cetățenie ucraineană lui Mihail Saakashvili în mai 2015 și l-a numit guvernator al Odessei. El a îndeplinit funcția de guvernator până în noiembrie 2016, când a demisionat acuzându-l pe Petro Poroșenko că ”susține personal” corupția.

Mihail Saakashvili a înființat apoi propria formațiune politică- Mișcarea Noilor Forțe, care s-a poziționat în opoziție față de actualul regim și care promovează implicarea figurilor noi în politica ucraineană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit Reuters, autoritățile în materia migrației nu au oferit un motiv pentru care i-a fost retrasă cetățenia lui Mihail Saakashvili.


”Potrivit Constituției Ucrainei, șeful statului decide asupra retragerii cetățeniei pe baza concluziilor comisiei pentru cetățenie”, afirmă un comunicat oficial emis joi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: