sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare, cu executare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2013

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat, joi, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, potrivit unei decizii a Curții de Apel Târgu Mureş, care poate fi însă atacată cu recurs.

În același dosar, Monica Apostu, soţia fostului edil democrat-liberal, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.


Instanța l-a găsit pe Sorin Apostu vinovat de 4 infracțiuni: trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani în formă continuată, primire de foloase necuvenite, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Fostul primar a primit condamnări pentru fiecare, însă urmează să ispășească pedeapsa cea mai grea, adică trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, din care se deduce timpul petrecut de acesta în arest.

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea a aproape 300.000 de lei de la soţii Apostu, și plata a câte 21.000 de lei fiecare drept cheltuieli judiciare.

Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.


Sorin Apostu este acuzat de DNA că a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte – de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului – inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro.

Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar”, se susține DNA.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr