duminică

29 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2016

olmertEhud Olmert (foto)a început luni să își ispășească condamnarea de 19 luni de închisoare, devenind primul fost premier israelian care ajunge în detenție, anunță BBC.

Olmert a fost condamnat în 2014 la 6 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de instanțe pentru luare de mită în perioada în care a fost primar al Ierusalimului.

Sentința a fost redusă la 18 luni în decembrie 2015, însă o lună suplimentară a fost adăugată la pedeapsă la începutul lunii februarie, pentru obstrucționarea justiției.


Într-un material video emis luni, fostul premier, în vârstă de 70 de ani, continuă să ăși susțină nevinovăția. Declarația filmată a fost transmisă mass-media cu câteva ore înainte ca Ehud Olmert să ajungă la închisoarea Maasiyahu, din localitatea Ramle.

În martie 2014, Olmert a fost găsit vinovat de primirea, în perioada în care deținea funcția de primar al Ierusalimului, sumei de 500.00 shekeli (129.000 de dolari americani) din partea unui dezvoltator imobiliar și a altor 60.000 de shekeli din partea altui afacerist.

Curtea Supremă l-a exonerat de prima acuzație și a redus sentința la 18 luni după ce a confirmat cea de-a doua acuzație.

Pe data de 10 februarie, după ce s-a aflat că Ehud Olmert a încercat să determine fostul său secretar să nu depună mărturie împotriva sa, instanțele au majorat pedeapsa cu 30 de zile, pentru încercarea de obstrucționare a justiției.


Curtea Supremă urmează să analizeze și apelul formulat de Ehud Olmert împotriva unei alte sentințe de condamnare, de 8 luni, emisă în 2015, după ce fostul premier a fost găsit vinovat de fraudă, ca beneficiar al unor plăți ilegale făcute de un afacerist american.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: