Fostul director al FBI James Comey confirmă că Trump i-a cerut să abandoneze ancheta asupra lui Michael Flynn - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Fostul director al FBI James Comey confirmă că Trump i-a cerut să abandoneze ancheta asupra lui Michael Flynn

7 iunie, 2017

Fostul director al FBI James Comey (foto) a confirmat că președintele american, Donald Trump, i-a cerut să abandoneze ancheta asupra fostului consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, Michael Flynn.

Flynn a fost implicat în controversele legate de  amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA.

James Comey a postat această mărturie miercuri, pe internet, și a fost citată de AFP și Reuters.


Povestind o discuție privată care a avut loc la 14 februarie în Biroul Oval, Comey a scris că Trump a adus discuția despre Michael Flynn, la acea dată consilierul lui pe probleme de securitate națională, și i-a declarat: „Sper că vei găsi o modalitate să abandonezi asta, să îl lași în pace pe Flynn. Este un băiat bun”.

Potrivit lui Comey, această cerere se referea la orice investigație legată de ”falsele declarații ale lui Flynn cu privire la discuțiile purtate cu ambasadorul rus în decembrie”, și nu la ancheta mai largă asupra eventualelor legături dintre Rusia și campania electorală a omului de afaceri republican.

”A fost îngrijorător, dat fiind rolul FBI ca serviciu de investigații independent”, a scris James Comey.

De asemenea, el a mai povestit detaliat un dineu la Casa Albă, la 27 ianaurie, în cursul căruia Donald Trump i-ar fi spus: „Am nevoie de fidelitate. Aștept fidelitate”.


„Nu m-am mișcat, nu am vorbit și nici nu mi-am schimbat expresia feței”, a scris fostul șef al poliției secrete, descriind „o tăcere jenantă”.

Și când președintele, la finalul cinei, a relansat chestiunea fidelității, Comey i-a răspuns că va ”mereu va avea parte de onestitate din partea lui”, acceptând ulterior cererea lui Donald Trump de a da dovadă de ”onestitate fidelă”.

James Comey a menționat în declarație că își aduce aminte de nouă discuții private cu Donald Trump în patru luni, trei în persoană și șase la telefon.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Acest document de șapte pagini a fost publicat miercuri de Comisia pentru serviciile de informații a Senatului, cu o zi înainte de audierea publică a fostului director al FBI.

El a mai confirmat că și-a notat conținutul discuțiilor sale cu președintele american, așa cum au informat mai multe media

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr