marți

18 iunie, 2024

12 iunie, 2017

O schimbare a Guvernului ar afecta percepția investitorilor privind stabilitatea și predictibilitatea, a declarat luni Florin Jianu, reprezentant al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

„Primul lucru pe care mediul de afaceri îl cere constant reprezintă stabilitatea şi predictibilitatea. Dacă există un Guvern, există o majoritate parlamentară, haide măcar să creăm o stabilitate. Timp de un an de zile acest guvern să îşi facă treaba după care se trage linie şi vedem ce anume trebuie schimbat. Suntem după numai şase luni de zile şi vorbim deja de schimbarea Guvernului. Şi ştiţi cum încep lucrurile, sub formă de zvon, după care ele devin certitudine în câteva zile. Gândiţi-vă la stabilitatea şi predictibilitatea în mediu de afaceri, la mesajul şi percepţia investitorilor, investitorilor români sau investitorilor străini. Gândiţi-vă ce înseamnă schimbarea unui guvern din punct de vedere administrativ. Oamenii aceia numai să se aşeze pe scaune le ia câteva luni să înţeleagă despre ce e vorba”, a declarat Jianu, citat de Agerpres. 

În opinia sa, orice Cabinet va avea probleme din cauza programului de guvernare:


„Dacă ar fi să parafrazez şi eu un clasic în viaţă aş spune că dacă lângă un guvern poate sta un program de guvernare, lângă acest program de guvernare cred că nu poate sta niciun Guvern, după câte vedem. Nu poate ţine pasul”, a spus Florin Jianu, întrebat de jurnalişti despre o posibilă remaniere sau schimbare a guvernului.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat duminică finalizarea evaluării miniștrilor și a promis că va prezenta concluziile săptămâna aceasta. El nu a exclus o remaniere guvernamentală și nici chiar o înlocuire a premierului.

„În funcţie de finalul analizei şi de pachetul de propuneri săptămâna viitoare vom adopta decizii în CEx, dar nu cu patimă. Adică poate să fie o decizie în care tot Guvernul rămâne exact aşa cum e, sau pot apărea schimbări. Eu nu am experienţa politică a primului ministru, dar eu am condus partidul în aceste alegeri şi se pare că PSD a câştigat alegerile şi PSD a obţinut un vot important, 48,5% din locurile din Parlament, pe baza programului de guvernare. E bine să-şi aducă aminte toţi, e bine să nu se aştearnă uitarea pe minţile nimănui, eu nu am spus în campanie niciun nume pentru prim-ministru. Am spus în campanie că eu ies în faţa românilor cu un program care le face viaţa mult mai bună şi face din România o ţară puternică şi dezvoltată. N-am vorbit despre persoane. Stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană, nici în trei persoane, nici în zece persoane, stabilitatea unei ţări stă în nivelul de dezvoltare”, a declarat duminică seara Liviu Dragnea.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: