Asociaţia Forţa Fermierilor susține că în România nu se mai cultivă de șase ani porumb modificat genetic, așa că mălaiul din producţia internă este sigur pentru consum, scrie Agerpres.
„Fermierii români îi asigură pe consumatori că mălaiul din magazine este sigur pentru consum! (…) Asociaţia Forţa Fermierilor aminteşte consumatorilor că făina de porumb (mălai) din producţia internă nu provine de la plante modificate genetic.
România nu cultivă porumb modificat genetic de şase ani, ultima dată a existat o suprafaţă de 2,5 hectare în 2015, la o staţiune de cercetare, doar pentru raţiuni ştiinţifice, nu pentru consumul uman.
Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, între 2016 şi 2021, suprafaţa cultivată cu porumb modificat genetic, în România, este zero”, se menţionează în comunicat.
Asociaţia Forţa Fermierilor recomandă consumatorilor să cumpere mălai din producţia românească, ţara de provenienţă a porumbului fiind înscrisă pe ambalajul produsului.